In deze nieuwsbrief
Controle groothandel op risico-inventarisatie
Prijs voor duurzame inzetbaarheid
Helft mkb ziet kansen in (big) data, maar toepassing blijft probleem
Nieuwe gratis serie regionale themabijeenkomsten
Controle groothandel op risico-inventarisatie
De Inspectie SZW controleert de komende tijd of werkgevers in groothandels de gezondheids- en veiligheidsrisico’s van hun bedrijf goed in kaart hebben gebracht. Het gaat vooral om groothandels in bouwmaterialen, vlakglas en levensmiddelen. De inspecteurs kijken onder andere of bedrijven een actuele risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E) hebben. Deze verplichting geldt voor alle organisaties met personeel.
Prijs voor duurzame inzetbaarheid
Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) reikt op 31 mei de zeventiende Kroon op het Werk uit: de prestigieuze prijs voor werkgevers met een succesvolle en effectieve aanpak van duurzame inzetbaarheid. Het doel van deze prijs is om werkgevers te helpen om werkenden langer, met plezier en gezond aan het werk te houden.
Helft mkb ziet kansen in (big) data, maar toepassing blijft probleem
De ene helft van het mkb (44%) ziet een (grote) kans in (big) data, terwijl de andere helft (49%) geen relevantie ziet voor hun eigen bedrijf. Gebrek aan tijd, geld, kennis en ervaring zijn de belangrijkste redenen waarom het mkb die kansen van (big) data nog niet breed oppakt. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Ondernemen met (big) data door het mkb’ van de Kamer van Koophandel en de Jheronimus Academy of Data Science (JADS), dat vorige week verscheen. JADS is een initiatief van de universiteiten van Eindhoven en Tilburg, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Den Bosch.
Nieuwe gratis serie regionale themabijeenkomsten
De deelnemers aan de regionale themabijeenkomsten afgelopen najaar in Den Bosch, Kamerik en Hengelo hebben zich vrijwel allemaal alweer aangemeld voor de voorjaarsbijeenkomsten op 6, 7 en 8 maart. Het enthousiasme over deze inhoudelijk sterke bijeenkomsten groeit. Ook u als Hibin-lid kunt zich nu aanmelden voor deze gratis bijeenkomsten door een mail te sturen naar Peter van Heijgen (p.van.heijgen@hibin.nl).
    
Website Koninklijke Hibin
Website Hibin Opleidingen