In deze nieuwsbrief
Introductie Hibin Omzetmonitor
Praat mee over de Hibin Assortimentsmonitor
Experts maken flinke stappen
Hoogste aantal nieuwbouwwoningen in tien jaar
Energielabel C kantoren aardig op weg
Amsterdams akkoord voor betaalbaar wonen
De Woonkeuken van Overijssel
Week van de circulaire economie
Introductie Hibin Omzetmonitor
De Hibin Omzetmonitor is officieel geďntroduceerd. Hibin is in de zomer van 2019 op verzoek van leden gestart met het opzetten van de monitor. GfK had bekend gemaakt te stoppen met de Monitor Bouwgroothandel, waarna concerns en inkooporganisaties aan Koninklijke Hibin gevraagd een nieuw onafhankelijk instrument te ontwikkelen. Hibin heeft voor de uitvoering een raamovereenkomst gesloten met RMB Data Services. Vervolgens hebben BMN, Bouwcenter, Bouwmaat Nederland, PontMeyer/Jongeneel (TABS), Raab Karcher, SAKOL, Stiho, en 4 Plus zich bij het initiatief aangesloten.
Praat mee over de Hibin Assortimentsmonitor
Nu de Hibin Omzetmonitor effectief operationeel is, wordt meteen doorgepakt naar de volgende fase, de Hibin Assortimentsmonitor. De assortimentsmonitor wordt een belangrijk instrument in de samenwerking tussen groothandel en fabrikanten. Fabrikanten kunnen op basis van de monitor beschikken over generieke maandelijks omzetcijfers, prijsontwikkelingen en de verdeling van marktaandeel in hun productgroep.
Experts maken flinke stappen
De Experttafels Minder primaire grondstoffen en Hindervrije Bouwlogistiek hebben op 27 en 29 januari inspirerende en vruchtbare bijeenkomsten gehad. Projecten zijn concreter geworden en er zijn afspraken gemaakt over hoe en wanneer deelnemers onderdelen uitwerken en beschikbaar stellen aan de groep.
Hoogste aantal nieuwbouwwoningen in tien jaar
Er kwamen bijna 71 duizend nieuwbouwwoningen bij in 2019, blijkt uit nieuwe, voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is het hoogste aantal nieuwbouwwoningen in tien jaar tijd.
Energielabel C kantoren aardig op weg
Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren minimaal energielabel C hebben, maar hoe staat het er eigenlijk voor met de energielabel-C-verplichting? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zocht het uit en heeft een schatting gemaakt van het aantal label-C-plichtige kantoren en hun energielabels.
Amsterdams akkoord voor betaalbaar wonen
Op 3 februari ondertekenden de gemeente Amsterdam, de leden van de IVBN, Vastgoed Belang en NEPROM een intentieverklaring om samen te zorgen voor meer betaalbare woningen in Amsterdam. De afspraken moeten zorgen voor de bouw van nieuwe betaalbare woningen, het betaalbaar blijven van bestaande woningen en het toewijzen van woningen aan beroepsgroepen als leraren en zorgverleners.
De Woonkeuken van Overijssel
Bij Perron 038 in Zwolle wordt op vrijdagochtend 14 februari De Woonkeuken georganiseerd. Op het programma staan de regionale woonagenda’s. Er worden onder andere acties uit Deventer., Zwolle en Enschede toegelicht. Aanmelden kan via woonkeuken@overijssel.nl

Week van de circulaire economie
Het is de week van de circulaire economie. Er staan in het kader van deze week meer dan tweehonderd evenementen op stapel, variërend van lezingen en expedities tot rondleidingen en workshops.
    
Website Koninklijke Hibin
Website Hibin Opleidingen