In deze nieuwsbrief
• Bekende namen in lijst beste toeleveranciers in de bouw
• Zilveren DIA voor Bouwmaat
• BouwMonitor positiever over 2021
• Architecten melden groeiende onzekerheid
• Sales standaard wordt DICO
• Gezamenlijke oproep overheid en bedrijfsleven
• BouwBeurs verplaatst
Bekende namen in lijst beste toeleveranciers in de bouw
BMN Bouwmaterialen en Saint-Gobain Distribution scoren beide goed in de MT500 editie 2020: Beste dienstverleners en toeleveranciers in de bouw. BMN eindigt in de overalllijst op de tweede plaats Saint- Gobain Distribution op plek 4. In de Top-10 staan ook de Hibin-fabrikantleden Rockwool (3) en Koninklijke Mosa (7).

Zilveren DIA voor Bouwmaat
Bouwmaat heeft de zilveren DIA Award 2020 in de categorie B2B Commerce gewonnen. “De kracht van Bouwmaat ligt in het persoonlijke contact met de echte vakman”, aldus de jury. “In 2019 heeft Bouwmaat deze unieke persoonlijke aandacht in fysieke winkels ook omnichannel toegepast. Deze omnichannel klantervaring wordt nu geleverd via 48 vestigingen, ้n via volledige personalisatie met de mobiele app, op de website en in e-mailuitingen.”
BouwMonitor positiever over 2021
Ondanks dat de nieuwe coronamaatregelen effect hebben op de bouwproductie in oktober, is de BouwMonitor van USP Marketing Consultancy en Cobouw positiever over de vooruitzichten voor 2021. Kijkend naar verschillende trends en ontwikkelingen wordt geconstateerd dat de vergunningverstrekking voor nieuwbouwwoningen toeneemt, dat overheidsstimulering effect zal sorteren en dat er door de nieuwe stikstofwet meer projecten loskomen.

Architecten melden groeiende onzekerheid
Om de ontwikkelingen in de bouw op (middel)langetermijn te kunnen duiden, wordt vaak naar de architecten gekeken. Uit een bericht van Fred Schoorl, directeur van architectenorganisatie BNA op LinkedIn, blijkt dat gevolgen van de verschillende crises die de voortgang in de bouw bedreigen vooralsnog mee blijken te vallen: “De 3e Quickscan architectenbranche BNA is gereed: het gaat - relatief! - nog goed (omzet terugval 10% ), maar groeiende onzekerheid. [..] De verwachting is dat omzetdaling doorzet naar 15%, of meer.”

Sales standaard wordt DICO
Omdat de Sales standaard vaak verkeerd wordt begrepen heeft Ketenstandaard Bouw en Techniek voor een andere naam gekozen: DICO. De DICO Standaard blijft de berichtenstandaard voor elektronische communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. Voor gebruikers verandert er niets.

Gezamenlijke oproep overheid en bedrijfsleven
Kabinet, werkgevers en vakbonden doen opnieuw een gezamenlijke oproep om zoveel mogelijk thuis te werken. Belemmeringen hiervoor moeten sneller in beeld komen ้n worden aangepakt. Ook hebben ze afspraken gemaakt over het tegengaan van de drukte in de detailhandel.
BouwBeurs verplaatst
BouwBeurs 2021 verschuift van februari naar 13 tot en met 17 september 2021. Dit gebeurt op verzoek van exposanten en bezoekers. Op dit moment is te onzeker of de richtlijnen van de overheid voldoende ruimte bieden om in februari een groot evenement te organiseren.
    
› Website Koninklijke Hibin
› Website Hibin Opleidingen