In deze nieuwsbrief
Stormloop op gratis e-module duurzaam bouwen
Fabrikanten hout- en bouwmaterialen wacht inhaalslag
Classificatie kan groothandel veel besparen
Minder uitstel verduurzaming door corona
VNO-NCW zoekt steun voor innovatie mkb
Cybercrime kan ook u overkomen
Energielabel C voor kantoren
SDE++ open per 24 november
Gratis webinar over elektrificatie van bouwmaterieel
Stormloop op gratis e-module duurzaam bouwen
Al meer dan vijftig mensen hebben zich ingeschreven voor de gratis e-learningmodule Duurzaam bouwen van Hibin Opleidingen. Vorige week werd bekend dat de Commissie Vakopleiding 75 gratis deelnames beschikbaar stelde, waarna het aantal aanmeldingen snel opliep. De actie loopt tot en met 18 december 2020 of zoveel eerder als dat het maximum van 75 is bereikt. Degenen die zich aanmelden hebben vanaf het moment van aanmelding een maand de tijd om de e-learningmodule te volgen en af te sluiten.
Fabrikanten hout- en bouwmaterialen wacht inhaalslag
Van de fabrikanten in hout- en bouwmaterialen werkt ongeveer een vijfde ETIM classificatie. Bij andere fabrikanten ligt dit aandeel twee keer zo hoog. Dat blijkt uit een onderzoek dat USP Marketing Consultancy in opdracht van de Hibin Experttafel Data voor stroomlijning van de bouwsector heeft uitgevoerd onder 126 fabrikanten.
Classificatie kan groothandel veel besparen
Bij circa 90% groothandelsbedrijven is het eigen Productinformatiemanagement-systeem (PIM) nog niet (volledig) op orde. Dat blijkt uit een onderzoek door USP Marketing Consultancy in opdracht van de Hibin Experttafel Data voor stroomlijning van de bouwsector onder 75 binnendienstmedewerkers van bij Hibin aangesloten groothandelsbedrijven. Per binnendienstmedewerker is wekelijks drie uur tijdsbesparing mogelijk. Die tijd gaat nu verloren met het opzoeken van productinformatie buiten de eigen systemen.
Minder uitstel verduurzaming door corona
Onzekerheid over de gevolgen van corona en behoud van financiële reserves zijn volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) redenen voor huiseigenaren om verduurzaming van hun woning uit te stellen. Een onderzoek onder 1.145 leden van VEH in september laat zien dat met name onzekerheid over de economische omstandigheden vaker genoemd wordt dan in eerdere onderzoeken.
VNO-NCW zoekt steun voor innovatie mkb
Voor het stimuleren van procesinnovatie door mkb-bedrijven is volgens VNO-NCW en MKB Nederland een nieuwe regeling nodig. Daarnaast moet digitalisering in het mkb worden aangejaagd. VNO-NCW en MKB-Nederland hebben hierover een brief aan de Tweede Kamer gestuurd.
Cybercrime kan ook u overkomen
Spookfacturen, gehackt of misbruik van uw bedrijfsnaam? Het komt helaas allemaal voor. Twijfelt u? Neem dan contact op met de Fraudehelpdesk. Criminelen verzinnen steeds nieuwe trucjes om particulieren en ondernemers op te lichten. Een bezoek aan de Fraudehelpdesk geeft in ieder geval inzicht in de meest actuele trucs.

Energielabel C voor kantoren
De verplichting om kantoren per 1 januari 2023 aan energielabel C te laten voldoen, biedt de komende twee jaar volop kansen. Uit de meest recente update van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) blijkt dat er nog zo’n 40.000 kantoren niet voldoen aan de eisen. Een deel daarvan heeft energielabel D of lager en zal dus aangepakt moeten worden. Voor een deel is nog geen energielabel aangevraagd en is niet bekend of verduurzaming noodzakelijk is.
SDE++ open per 24 november
Van 24 november t/m 17 december 2020 wordt de subsidieregeling SDE++ opengesteld. Ondernemers kunnen subsidie krijgen voor duurzame energieopwekking en CO2-reducerende maatregelen.

Gratis webinar over elektrificatie van bouwmaterieel
Topsector Logistiek organiseert een gratis webinar over de kansen en uitdagingen rondom de verduurzaming van met name groot bouwmaterieel. Pim van Mensch (TNO) en Bas Verkaik (SPIKE Technologies) presenteren van op 25 november van 11.00 tot 12.00 uur
    
Website Koninklijke Hibin
Website Hibin Opleidingen