In deze nieuwsbrief
Wat verwachten we in 2022?
BMN neemt ijzerspecialisten over
Bloomberg: BME naar de beurs
VNO-NCW: ‘Werkgevers moeten vaccinatie- of testbewijs werknemers kunnen checken’
Webinar ‘Een gebouw als depot van bouwmaterialen’
Webinar praktijkleren in het mbo
Weerbaar tegen cyberdreigingen
40% van alle aankopen in 2026 online
Wat verwachten we in 2022?
Wat brengt 2022 de bouwmaterialengroothandel? Hoe ontwikkelt de omzet zich? En de marge? Welke ontwikkelingen in de bouw raken de handel en hoe spelen we daar op in? De Hibin Conjunctuurmeting najaar 2021 gaat ondernemers in de bouwmaterialengroothandel weer inzicht bieden in hoe de branche als geheel naar het nieuwe jaar kijkt. De uitnodiging om aan de Hibin Conjunctuurmeting mee te doen is vandaag verstuurd.
BMN neemt ijzerspecialisten over
Op 2 september 2021 heeft BMN de overname afgerond van ijzerwarenspecialisten De Jong en Roos B.V. en Jonker Deurmontage B.V. De uitbreiding met drie vestigingen in Noord-Holland en Flevoland betekent in volgende stap in landelijke dekking voor BMN IJzerwaren. BMN IJzerwaren is de afgelopen jaren al gegroeid met vestigingen in Den Helder, Tilburg en Arnhem, een distributiecentrum in Best en een online shop-omgeving. (foto: Shutterstock)
Bloomberg: BME naar de beurs
Anderhalf jaar na de introductie van BME | Building Materials Europe wil eigenaar Blackstone het bedrijf naar de beurs brengen. Dat meldt Bloomberg. De bouwmaterialenhandel in Nederland leerde het private-equity-bedrijf Blackstone kennen toen het in 2019 CRH Distribution Europe overnam van het Ierse CRH. Met name het afgelopen jaar deed BME een flink aantal overnamen in Europa, waaronder Saint-Gobain Distribution Nederland (SGBD NL), de Mahler Group (Duitsland), Grupo BMV (Spanje) en, eerder deze maand, Silix TP et Environnement (Silix) in Frankrijk.

VNO-NCW: ‘Werkgevers moeten vaccinatie- of testbewijs werknemers kunnen checken’
“Ondernemers moeten de mogelijkheid krijgen om te controleren of werknemers gevaccineerd of getest zijn of recent hersteld zijn van een corona-infectie. Ook moeten ze de mogelijkheid hebben mensen bij wie dat niet het geval is niet zonder meer toe te laten op de werkplek. Voor hen kan dan een andere oplossing worden gezocht zoals ter plaatse alsnog testen, thuiswerken of beschermende maatregelen. Dit is nodig om een veilige werkomgeving te kunnen garanderen en omdat werknemers en klanten er in toenemende mate om vragen.” Dat verklaarden VNO-NCW en MKB-Nederland bij de start van een campagne om ondernemers en hun medewerkers te wijzen op het belang van vaccineren en een hoge vaccinatiegraad.
Webinar ‘Een gebouw als depot van bouwmaterialen’
Op woensdag 8 september van 9.00 - 10.15 organiseert Vereniging FBS we het webinar ‘Een gebouw als depot van bouwmaterialen’. Dit webinar is speciaal bedoeld voor toeleveranciers in de bouw- en installatiesector. Sprekers zijn Sander Hoek van Madaster en Ronald Bal van VELUX.

Webinar praktijkleren in het mbo
Op dinsdag 14 september organiseren VNO-NCW, MKB-Nederland, het ministerie van SZW en SBB van 12.00 tot 13.00 uur het webinar 'Praktijkleren in het mbo'. Deelnemers krijgen informatie over de mogelijkheden die het derde steun- en herstelpakket van het Kabinet biedt voor het om- en bijscholen van uw (nieuwe) medewerkers.
Weerbaar tegen cyberdreigingen
Het Digital Trust Center (DTC) start een Informatiedienst die bedrijven bij ernstige cyberdreigingen en kwetsbaarheden actief gaat benaderen. Dit maakt ze weerbaarder tegen toenemende cyberdreigingen zoals ransomware. Wie tijdig is ingelicht kan direct maatregelen nemen om de schade te beperken. Als proef komt er eerst een pilot, waarvoor DTC veertig bedrijven zoekt. Bedrijven kunnen zich tot en met 16 september aanmelden voor de pilot.
40% van alle aankopen in 2026 online
Nederlandse consumenten verwachten over vijf jaar een groter deel van hun aankopen online te doen dan vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van ShoppingTomorrow, onderdeel van Thuiswinkel.org. “Het startpunt van de klantreis vindt vaker online plaats en met de enorme piek in online bestellingen in het achterhoofd lijkt dit de verwachting voor de komende jaren omhoog te duwen”, aldus Lodi van der Mark, programmamanager bij ShoppingTomorrow.
    
Website Koninklijke Hibin
Website Hibin Opleidingen