In deze nieuwsbrief
Meet & Greet op 23 juni
Mini-symposium digitalisering
BME breidt opnieuw uit
Dalend vertrouwen hout- en bouwmaterialenindustrie
Webinar Praktische Inrichting Cyberweerbaarheid voor de groothandel
Ontwikkeling Telt Festival! keert terug
Nieuwe consumentenregels
Vakbeurs Renovatie
De bouw in de schijnwerpers
Meet & Greet op 23 juni
De algemene ledenvergadering (alv) op 23 juni biedt leden de mogelijkheid nader kennis te maken met drie nieuwe Hibin-medewerkers. Het is tegelijkertijd de eerste keer dat Martijn Geurts, die per 1 januari is aangetreden, als bestuurslid aan de vergadering deelneemt. En er is meer bestuursnieuws op 23 juni.
Mini-symposium digitalisering
Aansluitend op de algemene ledenvergadering organiseert Hibin op donderdagmiddag 23 juni een mini-symposium over digitalisering in de bouw. Het vervolgprogramma, waar naast leden ook buitengewone leden, partners en overige relaties welkom zijn, begint om 15.15 uur (ontvangst vanaf 14.30 uur).
BME breidt opnieuw uit
Twee vestigingen van het Franse UMHS zijn per 2 mei overgenomen door BME Group. De vestigingen bevinden zich in het zuidelijke deel van Parijs.
Dalend vertrouwen hout- en bouwmaterialenindustrie
Tegen de trend in is het producentenvertrouwen in de hout- en bouwmaterialenindustrie in april gedaald. Gemiddeld ging het producentenvertrouwen van 8,7 in maart naar 10,8 in april, aldus het CBS. Voor de hout- en bouwmaterialenindustrie gold in diezelfde periode van 19,1 naar 16,9. Daarmee scoort de sector nog steeds ruim boven het gemiddelde. Het gemiddelde van alle sectoren van de afgelopen twintig jaar is 0,9. Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in november 2021 de hoogste waarde (12,7) en in april 2020 de laagste waarde (-28,7).
Webinar Praktische Inrichting Cyberweerbaarheid voor de groothandel
Het Nederlandse Verbond van de Groothandel (VNG) organiseert op 18 mei van 10.00 tot 11.00 uur een webinar over cyberweerbaarheid.
Ontwikkeling Telt Festival! keert terug
Na de succesvolle eerste editie in 2021 organiseren de Rijksoverheid en de SER, ook dit jaar weer het Ontwikkeling Telt Festival! Het congres voor iedereen die zich inzet voor betere basisvaardigheden en een leven lang ontwikkelen. Het festival bestaat dit jaar uit een online bijeenkomst op 22 september en een fysieke bijeenkomst op 13 oktober in Den Haag.
Nieuwe consumentenregels
Er zijn nieuwe consumentenregels in werking getreden. De Implementatiewet Richtlijnen Verkoop goederen en Levering digitale inhoud is gepubliceerd in het Staatsblad en op 27 april in werking getreden. Deze wet bevat aanvullende verplichtingen voor handelaren van consumentenproducten, meer specifiek regels hoe te handelen als een product kapot gaat. Zo is bijvoorbeeld de termijn dat de verkoper moet bewijzen dat het product niet kapot is gegaan door een fout in het product, nu verlengd van zes maanden naar één jaar. Ook bevat deze wet de verplichting om consumenten op de hoogte te stellen van het bestaan van softwareupdates.
Vakbeurs Renovatie
Op 17, 18 en 19 mei vindt in de Brabanthallen de vakbeurs Renovatie plaats. De beurs is bedoeld voor professionals die te maken hebben met de renovatie van woningen en/of utiliteitsgebouwen. Exposanten tonen er hun innovatieve oplossingen, terwijl in de theaters de laatste ontwikkelingen in de sector worden belicht.

De bouw in de schijnwerpers
De Dag van de Bouw is dit jaar op 18 juni. Na twee coronajaren kan de bouw zich weer laten zien. Bouwend Nederland verzamelt projecten die in het kader van de landelijke dag in de schijnwerpers worden gezet.
    
Website Koninklijke Hibin
Website Hibin Opleidingen