EUDR themamiddag 21 mei 2024

Op 21 mei organiseert Hibin een themamiddag over de nieuwe EU-verordening tegen ontbossing (EUDR) bij Van der Valk in Breukelen. Tijdens deze informatieve sessie zullen experts de wetgeving, implicaties en belangrijke actiepunten voor de bouwmaterialengroothandel uitlichten. Hieronder vind je de agenda en wat je kunt verwachten.

EUDR themamiddag
Wanneer: 21 mei 2024
Tijd: 12.00 - 16.00 uur
Waar: Van der Valk Breukelen
Programma
  • 12:00 - 12:30: Inlooplunch
  • 12:30 14:00: Jessica van Zetten (NVWA) en Julius Seinen (LNV) verzorgen een diepgaande uitleg over de EUDR wetgeving. Zij zullen specifiek ingaan op de vereisten voor traceerbaarheid van materialen en de impact hiervan op de bouwmaterialenhandel.
  • 14:00 14:30: Stan Stevens, Netwerkmanager bij Houtimport FSC, bespreekt wat de FSC-certificering kan betekenen in de context van EUDR.
  • 14:30 - 15:00: Sessie voor inhoudelijke vragen aan de experts.
  • 15:00 16:00: Afsluitende netwerkborrel.

Waarom is dit belangrijk voor jou? De EUDR stelt specifieke eisen aan de traceerbaarheid van materialen om ontbossing tegen te gaan. Denk aan hout, gewassen, palmolie, maar ook aan rubber. Voor bouwmaterialengroothandels betekent dit dat zij hun systemen voor het verzamelen en registreren van productinformatie mogelijk moeten aanpassen. Dit is essentieel om compliant te blijven en risico's in de leveringsketen te beheersen. Kennisnemen van deze wetgeving is cruciaal om boetes te vermijden.

Naam *

E-mailadres *

* verplichte velden

Website Koninklijke Hibin