Introductie Hibin Omzetmonitor
De Hibin Omzetmonitor is officieel geďntroduceerd. Hibin is in de zomer van 2019 op verzoek van leden gestart met het opzetten van de monitor. GfK had bekend gemaakt te stoppen met de Monitor Bouwgroothandel, waarna concerns en inkooporganisaties aan Koninklijke Hibin gevraagd een nieuw onafhankelijk instrument te ontwikkelen. Hibin heeft voor de uitvoering een raamovereenkomst gesloten met RMB Data Services. Vervolgens hebben BMN, Bouwcenter, Bouwmaat Nederland, PontMeyer/Jongeneel (TABS), Raab Karcher, SAKOL, Stiho, en 4 Plus zich bij het initiatief aangesloten.

In de zomer van 2019 zijn direct werkafspraken gemaakt om de continuďteit van de Hibin Omzetmonitor te garanderen. Bij de betrokken bedrijven zijn cijfers verzameld met terugwerkende kracht tot januari 2018, op basis waarvan eind september 2019 de eerste maandelijkse rapportages beschikbaar zijn gekomen. De Omzetmonitor geeft de werkelijke omzetcijfers van in totaal 480 vestigingen en biedt daarmee een uiterst betrouwbaar beeld van de omzetontwikkeling. 

Hoe kun je meedoen?
De groothandelsbedrijven die nu nog niet deelnemen, worden in de gelegenheid gesteld aan te haken. Bedrijven krijgen hierover de komende weken op individueel niveau informatie toegestuurd.

Alle artikelen uit de nieuwsbrief
Introductie Hibin Omzetmonitor
Praat mee over de Hibin Assortimentsmonitor
Experts maken flinke stappen
Hoogste aantal nieuwbouwwoningen in tien jaar
Energielabel C kantoren aardig op weg
Amsterdams akkoord voor betaalbaar wonen
De Woonkeuken van Overijssel
Week van de circulaire economie
    
Website Koninklijke Hibin
Website Hibin CAO
Website Hibin Opleidingen