Voucheractie wegens succes geprolongeerd
In 2020 zijn opnieuw gratis opleidingsvouchers beschikbaar voor nieuwkomers in de branche. Elke voucher staat voor een gratis online opleidingsmodule voor één persoon ter waarde van € 195,-. Nieuw is dat er ook 25 vouchers beschikbaar zijn voor de opleiding Basiskennis Leidinggeven, die ook voor bestaande medewerkers kunnen worden ingezet.
In totaal zijn er 200 scholingsvouchers te vergeven: Basiskennis Bouwmaterialen (125 vouchers), Basiskennis Verkoop (50 vouchers) en Basiskennis Leidinggeven (25 vouchers). De actie loopt tot en met 1 december 2020 of tot alle vouchers zijn vergeven.


Het gratis aanbod verlaagt de drempel voor werkgevers om nieuwe medewerkers meteen een opleiding aan te bieden. Nieuwe medewerkers krijgen met de gratis vouchers direct toegang tot de kennis en vaardigheden die nodig zijn om het vak goed te kunnen uitoefenen en zijn hierdoor sneller op basisniveau inzetbaar. Tegelijkertijd wordt hij of zij meegenomen in de gedachte van een leven lang leren. 

De opleidingen nemen circa 20 tot 40 studie-uren in beslag, afhankelijk van vooropleiding en ervaring. Een medewerker kan maximaal vier maanden over de opleiding doen en kan in overleg zelf bepalen wanneer hij de studie-uren inplant. Aanmelden kan per direct. De actie loopt tot en met 1 december 2020 of tot het aantal van tweehonderd is bereikt.

Aanmelden van nieuwe werknemers voor de opleiding Basiskennis Bouwmaterialen kan hier.

Aanmelden van nieuwe werknemers voor de opleiding Basiskennis Verkoop kan hier.

Aanmelden van nieuwe werknemers voor de opleiding Basiskennis Leidinggeven kan hier.

Vermeld bij inschrijving de datum van indiensttreding en Voucheractie 2020.

Het aanbod is gratis maar niet vrijblijvend. De Commissie Vakopleiding stelt de basisopleidingen beschikbaar vanuit algemene middelen en wil zoveel mogelijk nieuwkomers de kans geven. Wie zich aanmeldt en er uiteindelijk geen gebruik van maakt, ontneemt een ander de kans. Daarom is afgesproken dat voor de cursisten die niet zijn gestart of de opleiding niet hebben afgemaakt, aan de werkgever alsnog kosten (€ 195,-) in rekening worden gebracht. (foto: Shutterstock)
Alle artikelen uit de nieuwsbrief
• Blended learning maakt de branche slimmer
• Acht kanjers erbij
• Voucheractie wegens succes geprolongeerd
• E-learningmodule Wet Kwaliteitsborging, eerste deelnemers gestart
• Aanbod voorjaar 2020, gedrukt en online
• GoodHabitz in 2020?
• Nieuwe subsidieregeling voor leren en ontwikkelen
    
› Website Hibin Opleidingen
› Website Koninklijke Hibin
› Website Hibin CAO
Hibin Opleidingen is een initiatief van Koninklijke Hibin en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Collectieve Belangen (FCB).