Laatste editie WKB-webinar
Voor 25 januari 2022 staat de voorlopig laatste editie van het Hibin WKB-webinar op het programma. In eerdere edities hebben al ruim honderd branchegenoten deelgenomen. Er wordt opnieuw aan dertig belangstellenden branchegenoten de mogelijkheid geboden zich te laten bijpraten over de Wkb. In het webinar, bedoeld voor directie, management en verkoopmedewerkers, wordt ingegaan op de achtergrond en context van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) en de effecten op en uitdagingen voor de bouwmaterialenhandel.

In deze editie van het webinar wordt ook aandacht besteed aan de onlangs geďntroduceerde Hibin algemene voorwaarden voor onderaanneming.

Het webinar wordt geleid door de ir. Peter Ligthart. Hij zag bij eerdere webinars zowel directies en beleidsmedewerkers als mensen met commerciële functies: "Directies hebben een beleidsmatige insteek en kijken bijvoorbeeld of zij aannemerachtige activiteiten willen voortzetten, al dan niet binnen een ander bedrijf, of dat zij met hun verzekeraar moeten gaan praten. Mensen in commercieel functies zien nieuwe kansen om klanten beter te bedienen.”

"Het webinar is er in eerste instantie op gericht kennis bij te brengen over wat de Wkb inhoudt. Bedrijven in de bouwmaterialengroothandel verschillen heel erg van elkaar, waardoor de betekenis van de wet niet voor alle bedrijven gelijk is. Het webinar geeft inzicht in waar het je bedrijf raakt en welke kansen de Wkb biedt. De Wkb heeft invloed op de informatievoorziening richting klanten en - afhankelijk van je rol - ook op de aansprakelijkheid. De kansen liggen op het gebied van de rol van bouwmaterialengroothandels als informatiemakelaar. De aannemer heeft informatie nodig voor wat in het Wkb het consumentendossier heet. In feite is dat het opdrachtgeversdossier. De productinformatie die daarvoor nodig is, heeft de aannemer niet zelf. Die komt hij dus halen bij de groothandel en de groothandel zal die informatie voor een deel weer moeten ophalen bij de fabrikant.”

Aanmelden voor 25 januari kan via deze link. (foto: Shutterstock)

Alle artikelen uit de nieuwsbrief
Meer voordeel voor leden
Corona-update
Docenten kijken naar de toekomst
Schroef je ijzerwarenkennis op
Webinar nieuwe Omgevingswet voor Hibin-leden
Laatste editie WKB-webinar
Met korting naar Masterclass Stedelijk Bouwlogistiek
Duizenden extra stageplaatsen door SBB-campagne
Nieuw platform voor praktijkopleiders
Fijne feestdagen en voorspoedig 2022
    
Website Hibin Opleidingen
Website Koninklijke Hibin
Hibin Opleidingen is een initiatief van Koninklijke Hibin en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Collectieve Belangen (FCB).